Algemene voorwaarden, contractafspraken – elk bedrijf heeft ze. Vaak stelt de bedrijfsjurist ze op.

Juristen zijn vakmensen. Ze weten exact wat er in de algemene voorwaarden moet. En ze kunnen het ook nog eens waterdichtformuleren. Alleen, het resultaat is meestal onleesbaar voor niet-juristen. En daarmee schieten de voorwaarden hun doel voorbij. Want een klant moet toch gewoon na kunnen lezen welke afspraken er gelden als hij een product of dienst koopt? Algemene voorwaarden moeten niet om ‘indekken’ draaien maar om duidelijke afspraken tussen bedrijf en klant.

Gelukkig kan het ook anders. In gewone taal. Nog steeds waterdicht. Maar wel begrijpelijk voor iedereen. En in het filmpje zijn de voorwaarden ook nog eens de helft korter. Kijk goed: er is géén informatie verloren gegaan in de herschreven versie.

TIP: Zet de video even op full screen. Dat leest wat makkelijker 😉